Tegeltija: Imam obaveze prema Republici Srpskoj

Vijesti 13. feb 202012:43 > 12:49
N1

"Kao predstavnik Republike Srpske imam obaveze prema Republici Srpskoj", poručio je za N1 prvi čovjek Visokog sudskog i tužilačkog Savjeta Milan Tegeltija, komentarišući najavu blokade rada institucija na nivou Bosne i Hercegovine. Ipak, u ovom trenutku kaže ne želi da komentarise izjave sa političkih sastanaka, niti da spekuliše.

“Zvanične institucije RS još nisu donijele nikakvu zvaničnu odluku i ja još uvijek nemam šta da komentarišem ili se izjašnjavam“, rekao je prvi čovjek VSTS-a Milan Tegeltija.

On je pojasnio da je u VSTS predstavnik iz Republike Srpske i da je kao takav član Podvijeća RS-a u VSTS-u koje je nastalo sporazumom o prenosu nadležnosti između entiteta.

“S obzirom na sve to kao predstavnik RS-a imam i obaveze prema Republici Srpskoj koju ja i drugi članovi iz RS-a predstavljamo u VSTS-u koji je zakonom koncipiran kao predstavničko tijelo”, zaključio je Tegeltija za N1.

S obzirom da ne postoji nikakva zvanična odluka zvaničnih organa ovog bh. entiteta, Tegeltija dodaje, da još uvijek nema o čemu da se izjašnjava, niti da komentariše, jer bi sve to bilo, kaže, hipotetički pa samim tim i spekulacija. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad