Zlatan Begić, Milko Grmuša, Vahida Djedović, Alen Muratović gosti Novog dana

Vijesti 13. feb 202014:44 > 14:45
N1

I posljednjeg radnog dana u sedmici budite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Aktuelne teme i priče, zanimljivi i relevatni gosti i javljanja naših reportera samo su dio onoga što vas očekuje.

Govorimo o političkoj situaciji, posebno nakon odluke predstavnika RS u institucijama BiH da obustavljaju rad u odlučivanju do donošenja novog zakona o Ustavnom sudu. Gosti Novog dana su Milko Grmuša, generalni sekretar PDP-a i Zlatan Begić, poslanik DF-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

U Minhenu počinje sastanak na kojem šefovi država i vlada te stratezi iz brojnih zemalja razgovaraju o „prijetnjama svjetskom miru“ i globalnim pomacima u svjetskim odnosima moći. Glavna tema ovogodišnje konferencije je „zapadnjaštvo” kao fenomen koji se mijenja, te će u fokusu biti pitanje: „Postaje li svijet manje zapadnjački?” O konferenciji govorimo i sa kolegama sa Deutsche Wellea – kolega Mehmed Smajić biće sa nama uživo iz Bonna.

Aktuelne događaje, društveno – političku svakodnevicu kroz naslovnice dnevne štampe komentarišemo sa novinarkom Majom Nikolić, sa Radija Slobodna Evropa.

14. februar u svijetu je poznat i kao Valentinovo ili Dan zaljubljenih. Za Valentinovo se pošalje oko milijardu čestitki, žene širom svijeta dobiju oko 50 miliona ruža, Juliji u Veroni stigne oko hiljadu ljubavnih pisama. Dan zaljubljenih je idealna prilika da govorimo o ljubavi sa psihoterapeuticom Vahidom Djedović, kao i onom koja svjednoči krunisanju ljubavi, matičarkom Općine Centar Sarajevo Elmom Hošo – Porča.

Gost Novog dana je glumac i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Alen Muratović. Govorimo o osnivanju udruženja ”Moje pozorište”, ali i zbog čega smatra da je institucionalno pozorište obestrašćeno i nekreativno, te da su mu potrebne reforme.

Budite uz Novi dan – sa vama od 7 do 10 Sanela Dujković i Ivana Crnogorac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad