Zasjedao Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, izabrana stalna radna tijela

Vijesti 13. feb 202017:44 > 17:50
N1

Pod predsjedanjem Tomislava Martinovića, Dom naroda Parlamenta Federacije BiH započeo je danas 5. redovitu sjednicu.

Izaslanici su usvojili prijedloge zaključaka koji proizilaze iz nekoliko presuda Ustavnog suda Federacije BiH te zaključkom obvezali predsjednika Vlade Federacije BiH da osigura preduvjete za provedbu presuda Ustavnog suda Federacije BiH na koje se odnose usvojeni prijedlozi zaključaka.

Izabrani su i predsjednici, dopredsjednici i članovi stalnih radnih tijela Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Dom naroda danas je po žurnoj proceduri usvojio Prijedlog zakona o visini stope zatezne kamate kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dobit. Pred izaslanicima našao se i Zakon o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji BiH. Sjednica je na prijedlog Klubova bošnjačkog i hrvatskog naroda prekinuta prije izjašnjavanja o navedenom zakonskom rješenju.

Pored izjašnjavanja o Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima, na dnevnom redu 5. redovite sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koja je s radom započela danas, u formi nacrta nalaze se i zakoni o elektronskom potpisu te gospodarskim društvima. Njihovim donošenjem napravit će se značajan iskorak ka stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja i registraciji tvrtke u značajno kraćem roku, odnosno osigurati pretpostavke za funkcioniranje servisa „One stop shop“.

Također, u formi nacrta u nastavku sjednici bit će i Zakon o potpori obiteljima sa djecom u Federaciji BiH čije usvajanje će osigurati ujednačavanje prava djece i nezaposlenih rodilja, odnosno otkloniti postojeću diskiminaciju u ovoj oblasti. U nastavku sjednice o čijem terminu će izaslanici naknadno biti obaviješteni je i Nacrt zakona o reprezentativnosti sindikata i udruga poslodavaca te nekoliko nekoliko izvješća, saopćeno je nakon sjednice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad