Špirić o prijedlogu Bećirovića: Politička piromanija

Vijesti 14. feb 202011:48 > 12:00
N1

Završena je sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a javnosti se nakon završetka obratio potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić.

Na tragu zaključaka sastanka koji je održan u Banjaluci gdje su predstavnici svih parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske donijeli zaključke u kojima zahtijevaju nakon odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, koji je protiv interesa RS, i odluka koja derogira i Dejtonski mirovni sporazum, i da diktira unutrašnje uređenje BiH – mi smo glasali protiv svih tačaka dnevnog reda i to je naš stav sve do sjednice NSRS i tada ćemo vidjeti koji su daljni koraci predstavnika vlasti u RS na nivou BiH“, poručioje Špirić.

Naveo je kako je stav SNSD-a da “ne dozvole da se donese bilo koja odluka dok se ne dođe do rješenja vezanih za zaključke vezane za Ustavni sud BiH”.

Kazao je i kako je jučer bio održan sastanak sa predstavnicima Kvinte, koji su, kako je istakao, informisani o zaključcima koji su doneseni u Banjaluci.

Kazao je kako je sastanak inicirao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te da je to bio “sasvim korektan sastanak”.

Komentarisao je i prijedlog delegata SDP-a Denisa Bećirovića na današnjoj sjednici da Ustavni sud BiH umjesto tri strana suca, ima šest.

VEZANE VIJESTI

Legitimno je pravo delegata da predlažu različite tačke dnevnog reda, ali način na koji do sada predlaže kolega Bećirović najbolje govori stav doma o njegovim prijedlozima. Nijedna do sada inicijativa nije podržana. Mislim da ta vrsta političke piromanije nije korisna za BiH i to je moj stav i na takav način sam i odgovorio Bećiroviću“, rekao je potpredsjednik SNSD-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad