Dvije saobraćajne nesreće na putu Tuzla – Srebrenik

Vijesti 14. feb 202012:26 > 12:30
N1/Ilustracija

Zbog dvije saobraćajne nezgode naizmjenično, jednom trakom, saobraća se na putu Tuzla-Srebrenik, u blizini mjesta Brgule. S obzirom da su se s obje strane formirale duže kolone vozila, savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima pada snijeg i zadržava se na kolovozu (Vlašić, Makljen, Kupres). Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad