Dodik: Milan Tegeltija je napadnut zato što je Srbin

Vijesti 14. feb 202013:43 > 13:53
N1

Predstavnici iz Republike Srpske ne blokiraju institucije na državnom nivou, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. Govoreći o mogućim mjerama protiv predstavnika RS zbog njihovih poteza, Dodik kaže da ukoliko ih bude povući će unilateralne poteze. Na koncu osvrnuo se i na reakcije na izjavu Milana Tegeltije, prvog čovjeka Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, kako će slijediti odluke organa Republike Srpske.

“Milan Tegeltija je napadnut zato što je Srbin i što je imao princip da brani da se u Pravosuđe BiH da uvlače nepravne stvari, kriminalni progoni i zato on ne valja”, rekao je Dodik komentarišući reakcije koje je izazvao stav prvog čovjeka VSTV-a Milana Tegeltije o blokadi institucija BiH.

“Njegovo utočište i ishodište je RS, kao što je i moje”, poručio je dodik.

Član Predsjedništva je još dodao da od Tegeltije ne traži ništa, da govori samo o politikama, te da su na zajedničkom sastanku predstavnika RS usvojeni zaključci koje je predložila opozicija.

“Ukoliko se prema nama budu poduzimale neke mjere, mi ćemo poduzimati unilateralne mjere, naše mjere, to sam rekao i ambasadorima”, rekao je Dodik.

Osim toga pojasnio je da predstavnici iz Republike Srpske ne blokiraju državne institucije, već da učestvuju u njihovom radu, što su danas pokazali na Domu naroda.

“Nije blokada institucija BiH. Danas su delegati bili u Domu naroda i odlučivali”, poručio je Dodik i zaključio da predstavnici ovog entiteta idu u institucije BiH i govore svoj stav.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad