Iz Općine Velika Kladuša traže izvinjenje Irfana Čengića

Općina Velika Kladuša

Ovom prilikom želimo da zaštitimo organ državne službe Općine Velika Kladuša, kao i integritet državnih službenika i namještenika zaposlenih u istom od javne diskriminacije predsjednika Komisije za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Irfana Čengića, navode iz Općine Velika Kladuša u demantiju na izjave

“Naime, organ uprave Općine Velika Kladuša uredno je dobio poziv za sudjelovanje na radnom sastanku Komisije za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i predstavnika ostalih jedinica lokalne samouprave na USK-a, nedugo zatim na službeni fax Općine Velika Kladuša došao je dopis kako se taj sastanak otkazuje. Putem medija saznali smo da je taj sastanak ipak održan, iako nas o tome niko nije obavijestio, i da gore pomenuti predsjednik navodi da je svjesno prekršio protokol i uskratio prisustvo Općinskom načelniku Fikretu Abdiću i njegovoj administraciji na sastanak Vlade USK, općinskih načelnika i parlamentarne komisije”, navode iz Općine Velika Kladuša u reakciji.

 “Međutim, nije isti samo prekršio protokol, nego je prevario i obmanuo kompletnu administraciju Općine Velika Kladuša i samim tim pokazao izrazitu neodgovornost i neozbiljnost u svom radu. S tim u vezi, pomenuti na bilo koji način nije mogao uskratiti nešto Općini Velika Kladuša i njenim građanima, već je samo pokazao i dokazao kako se prema Velikoj Kladuši odnose neodgovorni politički predstavnici”, navide.

VEZANE VIJESTI

Na kraju, poručuju, lokalna samouprava podrazumijeva pravo i osposobljenost jedinica lokalne samouprave da, u granicama zakona, reguliraju i upravljaju određenim javnim poslovima na osnovu vlastite odgovornosti i u interesu lokalnog stanovništva, shodno navedenoj definiciji i u okvirima zakona države Bosne i Hercegovine ovaj organ će graditi svoj razvoj i daljnje djelovanje, a zašto joj svakako neće biti potrebna pomoć predsjednika gore navedene komisije.

“Shodno navedenom, tražimo od gosp. Čengića da uputi javno izvinjenje Općinskom načelniku, kompletnoj administraciji Općine Velika Kladuša, kao i građanima naše općine, te povuče svoju izjavu kojoj nije mjesto u javnom prostoru”, navode iz Općine Velika Kladuša.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad