PDP: SNSD je prekršio dogovor stranaka iz RS

Vijesti 14. feb 202014:49 > 14:55
N1

Trebalo je samo dva dana da SNSD prekrši zaključke koje je predložio njihov lider Milorad Dodik na sastanku parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske kod predsjednika RS i ipak učestvuje u odlučivanju u institucijama Bosne i Hercegovine, poručuju iz PDP-a.

“I glasanje protiv u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH je učestvovanje u odlučivanju i na ovaj način su još jednom pokazali nedosljednost, da ne drže ni do riječi, ni do svog potpisa”, stoji u saopštenju ove stranke.

Iz PDP-a zaključuju da ako se uzme u obzir samo period od Opštih izbora 2018. godine, svih prekršenih obećanja o djelovanju u Sarajevu, po ko zna koji put se nameće pitanje o ozbiljnosti i dosljednosti SNSD.

PDP

Uz saopštenje PDP je priložio potpisani dogovor u kome stoji da su svi učesnici saglasni da predstavnici RS u institucijama BiH obustave svoj rad u odlučivanju po bilo kom pitanju iz nadležnosti organa BIh dok se ne usvoji novi Zakon o Ustavnom Sudu BiH u kome neće biti stranih sudija.

Uprkos ovom, član Predsjedništva Milorad Dodik, danas je poručio da predstavnici RS ne blokiraju rad institucija BiH, te da je najbolji dokaz za to Dom naroda, na kome su predstavnici stranke iz koje dolazi i glasali.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad