Esad Duraković, Mirsad Sijarić, Irfan Ribić i Irfan Tepić u Novom danu

Vijesti 14. feb 202015:55 > 16:14
N1

O pozivu na povlačenje iz državnih institucija, izazivanju krize, smjeni Vlade KS, migrantima u našoj zemlji, šutnji onih koji treba da govore, odlascima iz BiH, ostanku u BiH za Novi dan govori akademik Esad Duraković.

15. februar obilježava se kao Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka. Članovi Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka naši su gosti”. Razgovaramo o važnosti ovog datuma, Roditeljskoj kući, projektu Moja kosa, tvoja kosa, važnosti vlasuljarstva, važnosti psiho-socijalne podrške tokom liječenja, važnosti resocijalizacije.

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine osnovan je 1888. godine i najstarija je moderna kulturna i naučna ustanova u Bosni i Hercegovini. Kroz svoju historiju bio je i zatvaran, ali ipak opstao. Kakav je odnos Gradske vlasti prema Zemaljskom muzeju, koliko znamo o blagu koje čuva, za Novi dan govori Mirsad Sijarić – direktor zemaljskog muzeja BiH.

Nakon više od godinu dana od revitalizacije prostora bivšeg kina Imperijal, idejni tvorci pod imenom The Brew najavljuju novo poglavlje u svojoj priči pod nazivom BIScena. Na toj sceni odigrana je predstava Taksimetar u kojoj jednu od glavnih uloga igra Irfan Ribić koji je danas naš gost.

Berberski tretman nije samo šišanje, to je doživljaj. Berberski dućan nije obični muški salon, to je mjesto gdje se poštuje nasljeđe starog zanata i mjesto socijalne interakcije. Kako biti berber, koliko je danas traženo ovo zanimanje za Novi dan govori berber majstor Irfan Tepić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad