Bez velikih promjena vremena u narednim danima

Vijesti 15. feb 202008:59 > 09:02
N1/Lejla Mujagić

Promjena vremena u narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini neće biti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Slabija kiša je moguća, ali sniježne padavine nisu najavljene.

Nedjelja: u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

Ponedjeljak: u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne lokalno će biti magle u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stupnjeva.

Utorak: u Bosni postupno naoblačenje sa sjevera od jutarnjih sati prema sredini dana. Slaba kiša se očekuje sjevernim područjima zemlje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar u jutarnjim satima slab južnog smjera. Postupno će vjetar mijenjati smjer na sjever i sjeveroistok. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stupnjeva, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad