Ambasada Rusije u BiH: Barbarski napad huligana

Vijesti 17. feb 202012:05 > 12:09
Anadolija (AA)

Barbarski napad huligana, koji se desio 15. februara tokom proslave jubilarne godišnjice oslobađanja Mostara od fašističkih osvajača, zaslužuje svaku osudu i odgovarajuću reakciju vlasti, saopćeno je iz Ambasade Rusije u Bosni i Hercegovini o incidentu tokom antifašističke manifestacije u Mostaru.

“Smatramo veoma zabrinjavajućim da se danas, u godini, kada svi mi zajedno obilježavamo 75. godišnjicu Velike Pobjede nad nacizmom u Europi, dešavaju neonacističke pojave u Bosni i Hercegovini, kolijevke antifašističkog partizanskog pokreta na Zapadnom Balkanu”, navodi se u reakciji.

Pozvali su “sve progresivne snage u BiH, međunarodne organizacije i međunarodnu zajednicu da udruže snage u borbi protiv neonacizma i neofašizma, kako to je navedeno i u rezoluciji Generalne Skupštine UN-a, ‘O borbi protiv glorifikacije nacizma, neonacizma i drugih praksi koje doprinose eskalaciji savremenih oblika rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije i netrpeljivosti’, koja je usvojena u decembru 2019. godine i koju je podržala Bosna i Hercegovina”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad