Šemsudin Mehmedović, Nihad Fejzić, Mesud Pezer u Novom danu

Vijesti 17. feb 202022:01 > 22:03
N1

U Novom danu sutra ujutro ne propustite.

Nakon održane sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o zaključcima i novoj političkoj krizi u BiH, najavi referenduma, reakcijama u BiH ali i van naše zemlje, prisustvu međunarodne zajednice, Ustavnom sudu BiH te funkcioniranju zakonodavnih i izvršnih tijela u Novom danu govori Šemsudin Mehmedović SDA zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Iz novinarske perspektive političku situaciju i teme naslovnih strana printanih medija komentira Bojana Živanić novinarka portala Mondo.

Tema Novog dana je inauguracija novog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Nihad Fejzić dekan Veterinarskog fakulteta i istaknuti ekspert u oblasti bolesti koje se prenose sa životinja na ljude proteklog mjeseca boravio je u posjeti veoma značajnim univerzitetima Kornel i Kolorado. U Novi dan donosi najnovije vijesti o virusima životinjskog porijekla koje su sve češći uzročnik bolesti ljudi širom svijeta.

Jedan od najodgovornijih za vanjski izgled Škodinih automobila freelance dizajner Omer Halilhodžić, dizajnirao je i najnoviji na elektronski pogon. Mostarac, sarajevski student sa diplomom industrijskog dizajna koji je bio i član poznatog dizajnerskog tima Ferrarija za Novi dan se javlja iz Češke.

Gost Novog dana je i bosanskohercegovački atletičar, bacač kugle Mesud Pezer koji je postigao izuzetan rezultat zauzevši prvo mjesto na Atletskom mitingu “Istanbul Cup”.

Novi dan uređuju i vode Alma Dautbegović – Voloder i Sanela Dujković.

Budite uz Novi dan od 7 do 10.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad