Večeras na N1: Serijal Vladalac, politička biografija Aleksandra Vučića

Vijesti 18. feb 202012:17 > 12:21
N1

Dvodijelni dokumentarni serijal "Vladalac", autorske ekipe koju čine Slaviša Lekić (autor), Jovana S. Polić (rediteljka) i Sanja Lončar (urednica), donosi priču o turbulentnoj političkoj biografiji Aleksandra Vučića i godinama njegove, ne samo političke, dominacije u Srbiji.

U dokumentarnim emisijama “Vladalac” svjedočenjem Vučićevih savremenika (Biljana Stepanović, Bojan Klačar, Branka Prpa, Danica Vučenić, prof. Dragan Popadić, Dušan Petričić, Ljubodrag Stojadinović, Miša Brkić, Saša Ilić, Vesna Mališić, Zoran Gavrilović i prof. Žarko Trebješanin) “iscrtava” se paralela između njegovog političkog uspona i potonuća demokratije u Srbiji.

Naraciju o osmogodišnjim uspjesima i padovima najmoćnijeg čovjeka u Srbiji, njegovom okruženju i perspektivama, “sijeku” autentične izjave Aleksandra Vučića.

Neprestanim insistiranjem na diskrepanci između onoga što Aleksandar Vučić jeste i onoga što govori i radi, “Vladalac” je nešto više od univerzalne analize tipičnog populističkog vođe.

No, iako je Aleksandar Vučić glavni junak ovog dokumentarca, “Vladalac” nije samo priča o njemu: Ovo je saga o pustoši koju prouzrokuje autokratski režim.

“Vladalac” je i priča o građanima Srbije i o tome kako se dogodilo da nisu prozreli narative koji su Vučića doveli i održali na vlasti.

Proizvodnju ovog dokumentarnog serijala potpisuje Audio i video produkcija JSP.

Prvu epizodu dvodijelnog dokumentarnog serijala “Vladalac” gledajte večeras, 18. februara, u 20:00, a drugu u 22:30 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad