"Sve razmirice staviti po strani kako bi se zaštitila cjelovitosti naše države"

Vijesti 18. feb 202015:30 > 15:31
N1

Predsjedništvo Demokratske fronte, na sjednici koja je danas održana u Sarajevu, razmatralo je aktuelnu političku situaciju u zemlji. Najnoviji potezi Milorada Dodika i vlasti Republike Srpske, predstavljeni kao reakcija na Odluku Ustavnog suda BiH, mnogo su više od toga i predstavljaju direktan atak na državu BiH, njene institucije i u konačnici njen integritet i identitet saopšteno je iz ove stranke.

“U ovoj kampanji usmjerenoj ka direktom razbijanju države na tri etničke cjeline aktivno učestvuje i rukovodstvo HDZ-a (HNS-a), tako da je na sceni pokušaj realizacije ratom neostvarenih ciljeva u režiji dvojca Dodik-Čović. Blokada institucija je već evidentna, nesumnjivo je da će se kriza nastaviti, a dokle će eskalirati zavisi kako od domaćih političkih faktora, tako još više od međunarodne zajednice, koja u ovom trenutku ne iskazuje pretjeranu zainteresiranost da se spriječi ovaj institucionalni državni udar”, poručeno je iz DF-a.

Iz ove stranke su upozorili kako po mnogo čemu ovaj period “podsjeća na vrijeme pred početak agresije na BiH”.

“Ovo je vrijeme koje od svih građana BiH zahtijeva mudrost, snagu, strpljenje i hrabrost! Zbog svega ovoga Predsjedništvo DF-a apeluje i poziva sve probosanske snage na jedinstvo kada je upitanju evidentna potreba odbrane BiH. Sva neslaganje, sve razmirice, sve sujete – nebitni su kada je u pitanju potreba političkog i svakog drugog jedinstva u zaštiti integriteta i cjelovitosti naše domovine i države, Bosne i Hercegovine”, stoji u saopštenju DF-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake