Esad Boškailo, Miloš Šolaja, Žarko Papić i Faruk Kajtaz u Novom danu

Vijesti 18. feb 202016:00 > 16:02
N1

Ne stišavaju se reakcije nakon sjednice Narodne skupštine RS i usvojenih zaključaka. NSRS potvrdila privrženost izvornom Daytonu. Da li osporavanje odluka Ustavnog suda BIH vodi ka raspakivanju Daytona? Šta znači podjela od 49 - 51% - da li podrazumjeva pravo na upravljanje ili vlasništvo nad zemljištem države BIH? Ova pitanja pojasnit će analitičari u Banja Luci i Sarajevu. Sa nama su Miloš Šolaja i Žarko Papić. Dešavanja u zemlji i susjedstvu komentariše Faruk Kajtaz - politički analitičar iz Mostara.

Gdje je granica između predrasuda i naučno dokazanih činjenica o vezi vakcina i pojave autizma? Šta kaže nauka, kako lijekovi utiču na simptome kod poremećaja autističnog spektra? Gost Novog dana je jedan od najpriznatijih psihijatara, porijeklom iz BiH, s američkom adresom, Esad Boškailo.

Košarkaši Spars Realwaya prvi put prvaci su KUP-a BiH “Mirza Delibašić”. Izabranici Nedima Džemića proteklog vikenda u uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici slavili su protiv Igokee. Osvajači Kupa BiH danas u studiju Novog dana.

Rođenjem stečeno pravo na meternji jezik, bogato jezičko naslijeđe u BIH, upotreba i stvaranje na jezicima triju naroda i sedamnaest nacionalnih manjima u BIH i više su nego dovoljan razlog da se promoviše jezička kultura i raznovrsnost u našoj zemlji. Tim povodom razgovaramo sa prof. Amirom Turbić – Hadžagić sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Sa vama od 07h Ivana Crnogorac i Minela Jašar-Opardija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad