Dodik: Preglasan sam, pozivam Komšića da podnese ostavku

Vijesti 19. feb 202013:32 > 13:35
N1 info

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik obratio se danas nakon sjednice ovog državnog tijela. Kako je kazao, preglasan je na svim tačkama dnevnog reda.

“Završili smo sjednicu u Predsjedništva u kojoj sam ja preglasan na svim tačkama dnevnog reda. Pokušao sam da predložim izmjene dnevnog reda tako što sam tražio da se uvrsti tačka kojom bi se utvrđivala odgovornost predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Komšića zato što je izmanipulisao predsjednika Evropskog suda za ljudska prava i javnost BiH, prekršio je Ustav vezano za imenovanje novih sudija Ustavnog suda BiH. Komšić je prekršio član 5.3 i 6.1a”, kazao je Dodik.

Pozvao je Komšića da podnese ostavku.

“Pristojno je da Komšić, ukoliko ima imalo moralnog digniteta, i ukoliko mu je stalno do zemlje, da podnese ostavku”, rekao je.

“Mi ćemo vidjeti sa drugim faktorima u BiH na koji način ćemo ovo pitanje problematizovati kod nadležnih institucija. Ukoliko neko misli da može da nastavi sa kršenjem Ustava, morat će se suočiti sa našim postupanjem u pogledu zaštite ustavnog poretka u BiH onako kako on piše u Ustavu BiH. Ja sam predložio tu tačku, dva člana su bila protiv i ona nije bila na dnevnom redu”. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad