Ranka Vuković, Ana Tikveša, Đana Lončarica i Samir Avdić u Novom danu

Vijesti 19. feb 202014:19 > 14:22
N1

Da li će biti spriječena nova blokada državnih institucija u BiH? Komšić, Džaferović i Dodik za istim stolom prvi put nakon zaključaka NSRS. Sve detalje sa sjednice Predsjedništva BiH donosimo u "Novom danu". Priče o aktuelnim političkim prilikama bilježe naši reporteri.

Iako su se borili jedan protiv drugog kao komandanti suprotstavljenih vojski tokom rata, Rizo Salkić, Marko Zelić i Boro Jevtić su se udružili kako bi ispričali svoje priče u dokumentarnom filmu „Maglaj – Rat i mir“. O besmislu, boli i destruktivnosti rata, o važnosti pomirenja i praštanja – govore za “Novi dan”.

Razbijamo mit o “savršenom i srećnom majčinstvu”. Određen stepen ranjivosti i neraspoloženja nakon porođaja sasvim je normalna pojava, a čak 80 posto majki se nalazi u blagoj depresiji. O tome kako je prevazišla težak postporođajni period za “Novi dan” govori Banjalučanka Ranka Vuković. Naša gošća biće i pedijatrijska sestra Ana Tikveša iz bijeljinskog Udruženja “Mama M”, te psihoterapeutkinja iz Sarajeva – Đana Lončarica.

Stanje u medijima danas, te funkcionisanje državnog RTV servisa, za “Novi dan” uživo iz Tuzle, u rubrici “Press”, komentariše Marko Divković iz Udruženja BH novinari.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine, a tri dana kasnije izabranici selektora Vedrana Bosnića igraće u Tuzli protiv selekcije Grčke. Uživo smo u Rigi. Samir Avdić, direktor Košarkaške reprezentacije BIH, govori za “Novi dan”.

Sa Vama od 7 do 10 sati Alma Dautbegović Voloder i Ivana Erić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad