Vukanović za N1: Izetbegović i Džaferović su davali alibi Dodiku

Vijesti 19. feb 202021:22 > 21:28
N1

Nebojša Vukanović, narodni poslanik u NSRS za N1 je istakao da su Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović dokumentom Program reformi svojim izjavama nakon prihvatanja tog dokumenta davali alibi Miloradu Dodiku.

“Izetbegović i Džaferović su čuvali onaj papir, je li ANP ili nije ANP. Tuk na utuk, povećavati tenzije. Zalažemo se da se okrene list i krenemo sa novim pričama. Izetbegović i Džaferović su svojim izjavama nakon prihvatanja Programa reformi, ANP-a, štedjeli Dodika. Davali su mu alibi. To ponašanje meni govori da igraju igru. Izetbegović ako podržava Dodika uništava RS, RS sa Dodikom je sve slabija i slabija. Bojim se da je već na koljenima”, poručio je Vukanović.

On je ocijenio kako je ključ krize u BiH destruktivna odluka SDA da Dodiku daju ključeve BiH u Domu naroda Parlamenta BiH.

“Pitao sam ih da li su svjesni da su dali četiri delegata u Domu naroda SNSD-u i da sve može da blokira. Da li su svjesni da će vas četiri godine o jadu zabaviti. Dodik pliva u tenzijama. Često se igraju te dogovorene igre između lažnih patriota.

Ne smatram da su Dodik, Čović i Izetbegović patriote i zaštitnici svojih naroda, smatram da su neprijatelji svojih naroda. Svi su izgubili stotine hiljada građana”, rekao je narodni poslanik u NSRS za N1.

Dodik je demagog “koji se busa u prsa i sramoti narod”, poručio je Vukanović.

Na pitanje – da li se u BiH dešava konačni obračun američkih i ruskih strategija – odgovorio je:

“Ovaj prostor je bio prostor prelamanja velikih sila. Vjerujem da iza dešavanja u BiH i regiji stoje interesi ruskih i velikih sila. Nekada veći utjecaj ima Rusija, nekada zapadne sile. Ambasadori PIC-a vode ključnu riječ i biraju one koji će biti najposlušniji. Odgovaraju im ucijenjeni i korumpirani ljudi. Oni su poslušni. Populisti poput Dodika zato i ostaju na vlasti”, rekao je gost N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad