Dodik o mogućim sankcijama: Neka uvodi ko šta hoće, ovo je odluka RS

Vijesti 20. feb 202011:45 > 11:47
N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik odgovrajući na pitanje reporterke N1 Adise Imamović o mogućim sankcijama zemalja Evropske unije i SAD zvaničnicima entiteta Republika Srpska nakon posljednjih odluka u vezi odlučivanja u instiitucijama, kazao je da od odluke NSRS neće biti odstupanja.

“Očigledno je da ste vi u Sarajevu navikli da putem kažnjavanja onih koji drugačije misle i drugačije postupaju, brane svoje interese, pa ako nam ne možete ništa, onda biste pozvali strance da nas kažnjavaju, uvode sankcije. Neka uvodi ko šta hoće. Ovo je odluka Republike Srpske, kolektivna odluka i od toga neće biti odstupanja”, kazao je Dodik.

Mediji su ranije objavili da je sastanak sazvan nakon susreta Dodika sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Ericom Nelsonom koji ga je, prema izjavi iz Ambasade, podsjetio da SAD ne traži ni više ni manje nego potpuno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodik je za medije iz RS-a odmah nakon susreta s Nelsonom kazao da je taj sastanak doživio kao prijetnju, ali da administracija SAD-a neće moći zaustaviti odbranu interesa bh. entiteta Republika Srpska, a danas je još dodao da se ne boji prijetnji američkog ambasadora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad