Dodik o sastanku s ambasadorom Nelsonom: Imam pravo da kažem da je prijetnja

Vijesti 20. feb 202011:47 > 11:49
N1

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pojasnio je detalje sastanka sa ambasadorom SAD-a u BiH, Ericom Nelsonom.

Nakon sastanka – Nelson je putem saopštenja poručio da “radnje protiv BiH nose posljedice u stvarnom životu”, da bi Dodik na to rekao da mu je žao što je Nelson prijetio, te da se prevario ako misli da može.

“Imao sam jučer sastanak sa njim. Amerika je bila 20 godina antisrpska, na bazi degradacije Dejtona i afirmacije bošnjačkih interesa kroz priču o funkcionalnoj Bosni. Imali smo korektan razgovor, oni imaju svoje crvene linije. Mi smo rekli da je naša crvena linija ova odluka Ustavnog suda”, rekao je Dodik.

VEZANE VIJESTI

“Nisam htio da komentarišem sastanak, onda sam vidio i saopšteno mi je da je ambasador reagovao i iznio neke stvari. Ako je tako, a odnosi se na moj sastanak, imam pravo da kažem da je prijetnja”, poručio je.

Dodik je kazao da ne prijeti – nego RS hoće svoja prava.

“Nećemo da nam nameću rješenja kako su to radili u prošlosti”, rekao je Dodik.

SAD ne očekuju ništa drugo nego potpuno poštivanje Dejtonskog sporazuma, te teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH, poručeno je iz Ambasade SAD-a nakon sastanka.

Član Predsjedništva dodao je da je administracija SAD već izrekla neke sankcije, ali da “neće moći da zaustavi odbranu interesa Republike Srpske”, bez obzira na, kako je rekao, njihovu zaljubljenost u BiH.

Detaljnije u vezanim vijestima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad