Marinković – Lepić, Hadžiahmetović, Berbić, Gagić i Bago u Novom danu

Vijesti 20. feb 202013:35 > 13:42
N1

O političkoj krizi u Bosni i Hercegovini, hoće li doći do blokade institucija, o jučer održanom sastanku u Istočnom Sarajevu, Ustavnom sudu i drugim aktuelnim političkim temama u Novom danu govorit će Mirjana Marinković- Lepić zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Naše stranke koja se javlja iz Tuzle.

Vodu iz česme pije većina stanovnika u Bosni i Hercegovini. Da li naša voda sadrži elemente štetene po ljudsko zdravlje i koliko se kontrolitra tema su o kojoj će u Novom danu govoriti direktori javnih preduzeća vodovod i kanalizacija u Sarajevu i Tuzli Enver Hadžiahmetović i Aid Berbić, Abdulah Gagić iz Veterinarskog fakulteta u Sarajevu i Marin Bago iz Udruženja Futura koji se javlja iz Mostara.

Doktorica medicine Ivana Todorović, koja se trenutno nalazi na master studiju Javno zdravstvo na uglednom Tsinghua univerzitetu u Pekingu govori o koronavirusu od kojeg strahuje cijeli svijet, te o životu u Kini i mjerama koje se poduzimaju.

Najmanje devet osoba je ubijeno, a pet povrijeđeno u dva napada na nargila barove u njemačkom Hanau, 25 kilometara udaljenom od Frankfurta. Kakve su reakcije i da li je ovaj slučaj još jedan dokaz da je ekstremna desnica uspjela u širenju mržnje, vjerske i rasne netrpeljivosti u Njemačkoj za Novi dan izvještava Benjamin Pargan sa Deutsche Wellea. Tematizirat ćemo i 70. Berlinale otvorene jučer u znaku u politike i raznolikosti.

Afan Abazović za sebe kaže da je zaljubljenik u geografiju BiH, historiju, maminu hurmašicu i tirit, suprugin tiramisu, kolekcionar papirnog novca, poluamaterski fotograf i prekaljeni ‘smogovac’ s jugozapadne tribine stadiona ‘Bilino polje’.” O turističkim turama po BIH, šansama u turizmu, odnosu prema domovini govori u ND.

Komentar društvenih, političkih i sportskih dešavanja u zemlji i regionu kroz naslovnice dnevnih novina sa novinarom Radija Sarajevo, Almirom Sokolovićem.

Sa vama od 7h, Sanela Dujković i Minela Jašar – Opardija. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad