Predsjednik Udruženja studenata nakon ubistva: Javnost gluha, nikoga ne zanimamo

Vijesti 20. feb 202014:04 > 14:13
N1

U toku je potraga za počiniteljem ubistva, dok se istovremeno saslušavaju svjedoci, potvrdila je medijima portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić. "Ovo što se desilo je posljedica toga što je javnost gluha", kazao je medijima Kenan Velagić, predsjednik Udruženja studenata “Studentski centar” Sarajevo.

Kako je rečeno, još je rano govoriti o potencijalnim motivima za ubistvo koje je šokirali građane Sarajeva danas prijepodne.

Ovo što se desilo je posljedica toga što je javnost gluha. Izlazili smo deset puta sa problemima uposlenika. Evo do čega je dovelo na oči 850 studenata da se desi ubistvo. Nožem, iskasapio čovjeka. Koliko puta smo se žalili? Šta je menadžment uradio? Ovo su njihovi neki problemi“, kazao je Kenan Velagić, predsjednik Udruženja studenata “Studentski centar” Sarajevo. 

VEZANE VIJESTI

Moramo fakultete nekako završavati. Ministrica kaže da je ne zanimamo. Kome god da se obratite, gluhi su svi, nikoga ne zanimamo“, dodao je Velagić.

N1

Podsjetimo, jedna osoba smrtno je stradala u krugu Studentskog centra u Nedžarićima u Sarajevu, potvrđeno je za N1. Policija je dojavu zaprimila u 11:35, a u 11:45 su službenici Hitne pomoći konstatovali smrt.

Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo medijima je kazao da je osoba koja je ubijena u Studentskom centru Nedžarići u Sarajevu uposlenik te institucije, te da niti jedan student nije povrijeđen.

“Radi se o A.Š. rođenom 1976. godine, i radi se o osobi koja je uposlenik Studentskog centra”, kazao je Hadžiabdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad