Ibrahim Prohić i Husnija Kamberović u Novom danu

Vijesti 21. feb 202013:22 > 13:23
N1

I ove subote budite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Očekuju vas aktuelne teme, zanimljivi gosti i javljanja naših reportera sa mjesta gdje priče nastaju i razvijaju se.

Uživo smo u njemačkom gradu Hanau, u kome je prije dva dana, u dva odvojena napada ubijeno devet a ranjeno pet ljudi. U napadu je ubijen i mladić iz Prijedora, trajno nastajen u Njemačkoj. U Novom danu govorimo o motivima napada i reakcijama.

O čestima napadima koji su motivisani desničarkim ideologijama i mržnji na rasnoj ili vjerskoj osnovi, motivima i eventualnoj prevenciji razgovaramo sa psihologom i analitičarom Ibrahimom Prohićem. Naša tema je i društveno-politička svakodnevica i politička kriza u BiH.

Aktuelne događaje kroz naslovnice dnevnih novina u Novom danu komentariše istoričar Husnija Kamberović.

Počinju kvalifikacije za Eurobasket 2021. godine. Naša košarkaška reprezentacija sutra u Rigi igra protiv Letonije. Ovog vikenda igraju se i utakmice 20. kola fudbalske Premier lige BiH. Sportski novinar i komentator sa Nove BiH Denis Huseinbegović gost je Novog dana.

Govorimo i o izložbi ”Soba portreta” hrvatskog umjetnika Vedrana Štimca u sarajevskoj galeriji ”Brodac”. Umjetnici Vedran Štimac i Mak Hubjer naši su gosti.

Budite uz Novi dan, sutra od 9 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad