"Tzv. BH Blok izjednačava one koji napadaju ustavni poredak i one koji ga brane

Vijesti 21. feb 202015:47 > 15:49
N1

Demokratska fronta (DF) skreće pažnju građanima da ne nasjedaju na opsjene i logiku podmetanja klipa političkim opcijama koje se suprotstavljaju napadu na ustavni poredak Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz DF-a.

Demokratska fronta navodi da takozvani “Bh blok” kojeg predvodi Predrag Kojović, želi obmanuti građane tvrdnjama da odgovornost za napad na ustavni poredak snose i proruska koalicija Dodik – Čović i probosanka koalicija okupljena oko DF-a, SDA i SBB-a”.

VEZANa VIJEST

“U trenutku kada prijateljske i savezničke države daju otvorenu podršku institucijama države Bosne i Hercegovine u demokratskim nastojanjima da se institucije države odbrane od grubih napada na suverenitet države BiH, hladovinari iz takozvanog Bh.bloka javnost žele uvjeriti da su isti oni koji napadaju ustavni poredak i oni koji ga brane. Svima je jasno da je krajnji cilj njihovih poziva opća relativizacija odgovornosti i obmanjivanje javnosti. Kao takvi mogu predstavljati nadu tek proruskoj koaliciji koja to upravo i očekuje. Umjesto da upute izvinjenje građanima zbog postupaka njihovih opozicionih saradnika iz manjeg bh. entiteta koji u potpunosti prate aktivnosti proruske koalicije Dodik – Čović, oni gnjev i zabrinutost građana žele sručiti na pleća probosanskih snaga”, poručuju iz DF-a.

Ova stranka smatra da “ta politika mora i bit će kažnjena jer je potpuno jasno da NS i SDP u kontinuitetu, s političkih tribina navijaju za negativan ishod po državu Bosnu i Hercegovinu, s tim da su u zadnje vrijeme prešli sa navijanja protiv interesa države BiH, na primitivno i huligansko bacanje kamenja na teren”.

“Međutim, uvjereni smo da ukoliko se takve aktivnosti nastave, pomenuti ne samo da još za dugo neće učestovati u političkoj utakmici nego neće biti ni na tribinama”, stoji u saopćenju DF-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad