Supruga: Muž ubijen na svirep način, u sjedećem položaju, spuštenih ruku

Vijesti 21. feb 202017:14 > 17:17
N1

Zakira Mahmutović Škrijelj, supruga Almira Škrijelja koji je jučer ubijen u JU Studentski centar KS u sarajevskom naselju Nedžarići obratila se javnosti nakon izjave direkora Centra Tarika Curića da se dogodio fizički obračun između njenog supruga i osumnjičenog za ubistvo Seada Tahirovića. Ona tvrdi da nikada nije bilo sukoba, ali da je postojao animozitet.

“Supruga sam svirepo ubijenog Almira Škrijelja, uposlenika Studentskog centra Sarajevo i htjela bih da razjasnim događaje u Centru prilikom kojih je moj suprug izgubio život. Odgovorno tvrdim da nikada nije bilo fizičkog sukoba između ubice Tahirovića i mog supruga, ali jeste animozitet postojao. Moj muž je ubijen na svirep način u kancelariji, u sjedećem položaju, spuštenih ruku i postoje svjedoci koji su već dali iskaz u policiji”, kazala je Mahmutović Škrijelj.

Podsjetimo, Tahirović je osumnjičen da je jučer hladnim oružjem usmrtio muškarca inicijala A. Š. Žrtva je preminula usljed povreda koje je zadobila u predjelu grudnog koša.

Osumnjičeni je predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS i u pritvoru će biti zadržan 24 sata. Nakon što ga u zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će o daljim mjerama prema osumnjičenom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad