Tegeltija za N1: Pozivam Izetbegovića da me pozove na sastanak

Vijesti 22. feb 202013:09 > 13:15
N1

Predsjedništvo SDA jučer je pozvalo članove VSTV-a da pokrenu procedure smjene predsjednika te institucije Milana Tegeltije zbog, kako su naveli, prisustva paradržavnom političkom skupu kojeg je organizirao Milorad Dodik, a čiji je cilj rušenje ustavnog poretka u Bosni i Hercegovini.

U svom zaključku nakon sjednice naveli su da je “predsjednik VSTV-a već odavno izgubio profesionalni kredibilitet i nedopustivo je da se takva osoba, pod direktnom kontrolom Dodikovog SNSD-a, uopće nalazi u pravosudnom sistemu, a pogotovo na čelu VSTV-a”.

U izjavi za N1 reagovao je Milan Tegeltija.

“Pošto gospodin Izetbegović već nekoliko godina govori o meni, i ima kritički osvrt na moj rad i rad VSTS , što u svojim izjavama što saopštenjima SDA, pozivam ga da me u svojstvu zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda pozove na sastanak na kojem ćemo imati priliku razmjeniti mišljenja o svemu što gospodin Izetbegović smatra spornim u mom radu i radu VSTS, te o onom što ja smatram problematičnim u odnosu gospodina Izetbegovića i SDA u odnosu prema VSTS-u”, naveo je Tegeltija za N1.

Poručio je da su “razgovori i sastanci puno bolji način za prevazilaženje problema i unapređenje institucionalnog razumjevanja od medijskih izjava i saopštenja.

“Rado ću se odazvati takvom sastanku zamjenika predsjedavajućeg doma naroda PS BIH u terminu koji usaglasimo”, naveo je Tegeltija.