Šarović: Najoštrije osuđujem prijetnje Vukeliću, Vlada RS da opozove Perovića

Vijesti 22. feb 202014:15 > 14:18
N1

Prijetnje koje je Duško Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji, uputio redakciji portala Capital i njihovom uredniku Siniši Vukeliću, najbolje ilustruju u kakvom društvu trenutno živimo i sa čim se trebamo što hitnije obračunati, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

“Najoštrije osuđujem Perovićeve prijenje Vukeliću jer je to akt nezamamćenog nasrtaja na slobodu govora i nezavisnost medija sa ciljem javnog zastrašivanja svih novinara koji objektivno i profesionalno obavljaju svoj posao”, kazao je Šarović.

“Posebno je sporno što te prijetnje izgovara visoki zvaničnik Republike Srpske, koristeći i zloupotrebljavajući poziciju šefa Predstavništva Republike Srpske, a sve kako bi zaštitio interese jedne privatne inostrane kompanije”, naglasio je predsjednik SDS-a.

VEZANE VIJESTI

On je pozvao zvaničnike da smjesta smijene Perovića sa pozicije šefa Predstavništva RS u Rusiji.

“Tražim od Vlade Republike Srpske da smjesta opozove Perovića, ne samo zbog najstrašnijeg nasrtaja na uredništvo i redakciju portala koji slovi za najznačajnijeg predstavnika nezavisnog novinarstva već i što je ovim sramnim gestom pokazao da nije zaštitnik interesa Republike Srpske već kao branilac interesa vlasnika stranog kapitala, što je praktično čin veleizdaje”, zaključio je Šarović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad