Brojni gosti na početku radne sedmice

Vijesti 22. feb 202016:34 > 16:36
N1

Da li je na državni i međunarodni nivo, podignuta, kako građani sve češće komentarišu "klasična seoska prevara oko međe"? Kome je poljoprivredno zemljište koje je predmet Ustavnog suda BiH prethodno tajno davano pod višegodišnju koncesiju i koji su funkcioneri to zemljište preveli u svoje privatno vlasništvo, kako navode pojedini političari? Pravni i politički aspekt aktuelnih sporenja donosimo u "Novom danu". Uz pravnike, naša gošća biće i novinarka Dženana Karup Druško.

“Život je lijep onoliko koliko ga mi učinimo lijepim”, glavni je moto Mevlide Bečić, autorke knjige “Tragom moje rijeke”, potresne i poučne ispovijesti o životu sa multipla sklerozom. Zajedno sa Mevlidom, u “Novom danu” biće i predsjednik Udruženja multipla skleroze Republike Srpske Goran Vukomanović.

Šta inspiriše a šta demotiviše u stvarnosti koja se građanima plasira kroz medije? Društvenu svakodnevicu kroz pregled štampe komentariše novinar i književnik iz Tuzle Mehmed Pargan.

Predstava “Ukulele jam” nastala je prema istoimenom romanu autora Alena Meškovića, a govori o ratu, izbjegličkim danima i rock'n'rollu. Priča je o odrastanju i formiranju identiteta u periodu devedesetih kada je jedini važan identitet bio onaj nacionalni. Pred premijeru predstave u Zenici 25.2. ugostićemo glumce “Ukulele jam-a” i direktora zeničkog Narodnog pozorišta Hazima Begagića.

Utakmicu košarkaške reprezentacije BIH protiv Letonije, sučeljavanja u okviru 20. kola fudbalske Premijer lige BiH ali i ostale sportske aktuelnosti, za Novi dan komentariše sportski novinar iz Banjaluke, Goran Arbutina.

Sa Vama od 7 do 10h Alma Dautbegović Voloder i Ivana Erić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad