Snijeg sredinom sedmice

Vijesti 23. feb 202008:39 > 08:41
Marko Prpic/PIXSELL

U nedjelju se u većem dijelu zemlje prognozira sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Više oblačnosti je moguće na području Krajine i sjevera Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C.

U ponedjeljak u većem dijelu zemlje prije podne preovladavat će oblačno vrijeme. Po Bosni će padati i kratkotrajna slaba kiša. Poslije podne smanjenje oblačnosti. Na jugu zemlje zadržat će se sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini veći dio dana bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje u večernjim satima koje će u Hercegovini usloviti slabu lokalnu kišu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini će biti oblačno vrijeme. Veći dio dana lokalno sa slabom kišom. Jače padavine od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Padom temperature zraka u večernjim satima u Bosni se prognozira susnježica i snijeg. Vjetar veći dio dana umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Krajem dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17°C.

 U četvrtak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i na sjeveru Hercegovine. U ostatku Hercegovini kiša. Tokom dana prestanak padavina i razvedravanje u Posavini i Krajini, a prema kraju dana i tokom noći i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 1 do 6, na jugu i sjeveru zemlje od 5 do 10 °C.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad