Šarović i Borenović nakon sastanka: Važno da znamo ko je nogama i glavom s nama

Vijesti 24. feb 202014:48 > 14:52
N1

Delegacije SDS-a i PDP-a održale su sastanak u Banjaluci - sa kojeg je poručeno da se žele osloboditi od nenarodnog režima, kako bi Republika Srpska bila slobodna i jednaka za sve.

“U vrijeme sveopšteg sivila, rasturanja scene u RS, koje radi vladajući režim, spremni smo da odolimo svim silama. Liderstvo SDS-a i PDP-a su spremni da se izbore sa svim tim izazovima kada su u pitanju izbori i pobjednički hod koji ćemo učiniti”, kazao je PDP-ov Branislav Borenović.

Predsjednici ovih stranaka najavili su da je ovo samo prvi u nizu sastanaka ove vrste, te su pozvali i druge partije, koje imaju sličnu viziu, da ih podrže.

Mirko Šarović je govorio o izborima u Banjaluci i Bijeljini, kazavši da opozicija u Banjaluci treba da ima samo jednog kandidata, dok u Bijeljini – kandidat mora biti SDS-ov i ničiji više.

“U Banjaluci opozicija treba da ima samo jednog kandidata, ne dva, ne tri. To je poruka za SDS i PDP i sve druge koji žele da sruše postojeću vlast. Mi ćemo podržati kandaidata koji ima najviše šansi za pobjediti. To je odgovor na aše pitanje”, rekao je Šarović.

Na pitanje novinara – da li će to biti Draško Stanivuković – Šarović je odgovorio:

“Onaj ko najviše može da dostigne i da ima najbolji rejting za tako nešto.”

Što se Bijeljine tiče – SDS mora imati svog kandidata.

“SDS mora da ima svog kandidata, SDS-ov kandidat ne može biti i njihv i naš, mora biti samo SDS-ov. To je jasno. Ne možemo graditi saradnju na lošem”, izjavio je i dodao:

“Nema kompromisa sa SNSD-om u Bijeljini, samo 100 posto kandidat SDS-a.”

Borenović je potom rekao da SDS i PDP trebaju da idu sa zajedničkim kandidatima u što više lokalnih zajednica je to moguće.

“Važno je da znamo ko je i nogama i glavom, ne samo u SDS-u nego i PDP-u na ovoj strani RS koja je slobodna, slobodnomisleća, zato je bitno da smo počeli da radimo odgovorno i stojimi iza ljudi koje predlažemo. Da RS bude bolje mjesto za život, a lokalne zajednice mjesta gdje vrijedi živjeti”, rekao je Borenović u Banjaluci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad