Svetlana Broz o djedu: Tito vodio zemlju putem progresa

Vijesti 24. feb 202015:52 > 15:54
N1

O svom djedu, bivšem jugoslovenskom državniku Josipu Brozu Titu, u emisiji Izvan okvira na N1 u završnom dijelu razgovora govorila je Svetlana Broz.

“Bio je ilegalac za vreme Kraljevine Jugoslavije. Proveo je osam godina u zatvoru zbog svojih političkih ideja. Danas imamo političare koji su uglavnom u zatvorima zbog kriminala, a on je bio zbog političke ideje. Bio je jedan od najvećih vojskovođa u Drugom svetskom ratu. Govorim o svetskom pogledu na Tita, a ne o našem lokalnom – danas heroj, sutra zločinac”, poručila je Broz.

“On je ušao u svetsku istoriju i politike i ratovanja. Bitka na Neretvi se proučava na najvećim svetskim vojnim školama. On svoje mesto u istoriji ima. Napisano je o njemu 760 biografija u svetu. Ne znam koliko političara ima toliki broj biografija. To je čovek koji je vodio zemlju koju je podigao iz pepela sa svojim saborcima i to treba uvažiti. Vodio je zemlju putem progresa, Jugoslavija je bila progresivna zemlja. To što je šačica bandita uspela da ubije tu zemlju, to je poražavajuća činjenica za sve nas koji smo tu zemlju poštovali”, kazala je Svetlana Broz.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad