U Novom danu o korona virusu

Vijesti 25. feb 202014:34 > 14:44
N1

Corona virus naša je centralna tema. Nakon Kine, Irana, Italije, virus stigao i u susjednu Hrvatsku. Potvrđeno. Riječ je o mlađem čovjeku, koji se nalazi u Bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu. Uskoro smo u Zagrebu.

Istražujemo opasnost širenja virusa u BIH. Provjeramo situaciju na kliničkim centrima u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Banja Luci. Za sada nema potvrđenih slučajeva oboljelih u BIH.

Sve migrante koji napuste BiH, pa se vrate, treba tretirati kao da su boravili u području zaraženim koronavirusom, poručuju iz Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona. Poseban izazov za zdravstvene radnike u ovom kantonu predstavlja i veliki broj lokalnog stanovništva koje radi u Italiji, žarištu korona virusa u Evropi. Slikom smo i u Bihaću.

Svjetska zdravstvena organizacija upozorava da bi se epidemija koronavirusa mogla pretvoriti u pandemiju. Od decembra se proširila u 30-ak zemalja svijeta. Kako zaustaviti drastično širenje, koje su posljednje preporuke i mjere Svjetske zdravstvene organizacije izvještava dopisnik N1 za Evropu Nikola Radišić.

Pratimo rad 5. sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BIH. Na dnevnom redu brojne izmjene i dopune zakona. Izvještavamo hoće li predstavnici RS bojkotovati održavanje sjednice ili će se raditi!?

“Ova publikacija nije o prošlosti o kojoj ne postoji konsenzus – ona je o sadašnjosti koja se gradi na interpretacijama prošlosti zasnovanim na bolu, mržnji, otklonu prema drugima i – poricanju ili veličanju ratnih zločina“, kazala je nezavisna pravna ekspertica, Lejla Gačanica, na promociji publikacije “Nazivanje ratnih zločina pravim imenom“. Lejla je danas naša gošća.

Sinoć počelo emitovanje novih epizoda serijala “Krvni delikti”. Kako izgleda gledati u oči nekim od najozloglašenijih ubica u BIH, slušati potresna svjedočenja o mučenjima i ubistvima otkrit će nam autorica serijala, novinarka FTV Elma Kazagić. Govorimo o ostalim aktuelnostima sa naslovnica.

BiH porazom od Grčke izgubila šansu za Euro kroz kvalifikacije. Svoju šansu naša reprezentacija morat će tražiti kroz baraž Lige nacija. O neiskorištenim šansama, ali i prilika za ND govori Vedran Bosnić – selektor košarkaške reprezentacije BIH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad