Sutra posebna sjednica NSRS na zahtjev Milorada Dodika

Vijesti 25. feb 202015:22 > 15:24
N1

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da bi 11. posebna sjednica ovog bh. entitetskog parlamenta trebalo da počne sutra u 17 časova.

Kolegijum je za ovu sjednicu utvrdio Prijedlog dnevnog reda sa tačkom “Izjašnjenje o izjavama člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS o proglašenju Zaključka i Odluke Predsjedništva BiH, usvojenim bez konsenzusa na 9. redovnoj sjednici održanoj 19. februara 2020. godine, veoma štetnim po vitalne interese RS”.

U pitanju je prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva BiH iz RS, po kojoj je Zaključak o utvrđivanju zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH 2. i 3. marta, veoma štetna po vitalne interese Republike Srpske. kao i prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana BiH iz RS, po kojoj je Odluka o prihvatanju Sporazuma o statusu između BiH i Evropske unije o aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalnu stražu na teritoriji BiH, veoma štetna po vitalne interese RS.

“Sjednica sa predloženim dnevnom redom sazvana je na Zahtjev člana Predsjedništva BiH iz RS Milorada Dodika u skladu sa članom 171. Poslovnika o radu NS RS”;, saopšteno je iz NSRS-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad