Mlinarević nakon spaljivanja lutke sa njenim likom: Kad misliš da si vidio sve

Vijesti 25. feb 202020:21 > 20:47
Bljesak.info

Na mostarskom karnevalu spaljena je lutka sa likom Martine Mlinarević, bh. književnice i ambasadorice Bosne i Hercegovine u Češkoj.

“Kad misliš da si vidio sve…i doživio sve. U Mostaru spalili mene na karnevalu. Ono kad si kriv za svo zlo sto je pogodilo Hercegovinu i Mostar zadnjih godina. Dakle ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovacki maloumnici mogu džabe napraviti. Fala braćo ! Ps. Bukaču možete kupiti u Buybooku i svim boljim knjizarama!”, glasi reakcija Martine Mlinarević na njenoj Facebook stranici.

Bljesak.info

Organizatori događaja su saopštili da su spalili “Bukaču Huzurpator”, koja asocira na njen lik.

Organizatori Karnevala Centar 2 naglašavaju da ovo nije spaljivanje lika i djela Martine Mlinarević kao osobe, nego pojave koja je vezana za nju.

Bukača Huzurpator našla se tako među ”žrtvama” karnevala u mostarskom naselju Centar 2 rame uz rame s ranijim laureatima kao što su Buljo Šešbešlić, Medi Plišbraun, Bjerko Pilijanović, ministar za trafike i ludu struju Vladin Blećo, gospođica Gradska Vijećnica (spaljena ponovno u prosvjedima nekoliko mjeseci kasnije), Eurokrem Obabuš, predsjednik Mlade Županije Ćiro Morić, Marko Franko Švicarac, Uhljeb Budžetić, pouzdanik slijepe Haške Lipe Blesić, Akciza Nalitrić, Pelena Kakaleuša i drugi, prenosi Bljesak.info.

Ovim događajem okončan je Karneval Centra 2.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad