Upaljeno žuto i narandžasto upozorenje za Bosnu i Hercegovinu

Vijesti 26. feb 202006:58 > 07:04
N1

Danas se u Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. U Bosni prije podne očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u drugoj polovini dana jače naoblačenje.

Prije podne lokalno će padati slaba kiša. Jače padavine od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak. U nizinama ispočetka će padati kiša, a na planinama snijeg. Padom temperature zraka tokom noći na četvrtak i u nizinama će padati susnježica ili snijeg, osim na jugu zemlje. Vjetar veći dio dana umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Poslije podne u Bosni vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu i u Krajini do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17°C.

U Sarajevu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje kiša koja bi u noći na četvrtak prešla u susnježicu ili snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 7°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

Za većinu gradova u Bosni i Hercegovinu upaljen je žuti meteoalarm, dok je za regije Trebinja i Foče upaljeno narandžasto upozorenje. Građani se upozoravaju na jače udare vjetra i obilnije padavine. Ova upozorenja se ne odnose na regiju Livna, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad