Krizni štab Ministarstva zdravstva KS se oglasio o kineskim državljanima

Vijesti 26. feb 202007:41 > 07:46
N1

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo oglasio se u vezi sa hospitalizacijom državljana Kine na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

“Dana 25. februara 2020. godine u prostorima Klinike za plućne bolesti KCUS hospitalizirana su tri pacijenta, državljana NR Kine, koji u BiH borave od subote 22.februara 2020. godine i koji su pod stalnim epidemiološkim nadzorom. Razlog njihove hospitalizacije je pojava simptoma koji bi mogli odgovarati infekciji Corona virusom. Pacijenti su posebnim vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS transportovani u Kliniku za plućne bolesti gdje je izvršen pregled, te uzeti uzorci za mikrobiološku analizu”, istakli su u saopćenju iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Naveli su kako su pacijenti smješteni u izolaciju, te da su bili pod nadzorom ljekara i medicinskog osoblja Klinike za infektivne bolesti KCUS sve do pristizanja rezultata analiza.

“Nakon što je potvrđeno da su rezultati testova na Corona virus negativni, pacijenti su otpušteni iz Klinike za plućne bolesti i bit će i dalje predmet epidemiološkog nadzora”, kazali su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad