Centralna tema Novog dana spremnost Bosne i Hercegovine na korona virus

Vijesti 26. feb 202013:35 > 13:39
N1

U Novom danu sutra gledajte:

U Novom danu 27. februara centralna tema je spremnost Bosne I Hercegovine na korona virus i preporuke građanima. Ima li mjesta panici, koliko su opasne lažne vijesti, kakva su iskustva drugih zemalja I kakva je aktuelna situacija s virusom govorit će Sajma Krkić-Dautović, infektolog, Jelena Đaković – Dević epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske iz Banja Luke i Zlatan Peršić, glasnogovornik Federalnog ministarstva zdravstva. Donosimo najnovije informacije iz cijelog svijeta, uživo smo u Zagrebu, Tuzli, Mostaru, Banja Luci i Rimu.

O korona virusu iz perspektive aktiviste i građanina u rubrici PRESS govorit će i Husein Oručević koji se javlja iz Mostara. Razgovarat ćemo i o gnusnom činu spaljivanja lutke ambasadorice BiH u Češkoj na zatvaranju karnevala.

Jedna od tema je zahtjev poslanika Parlamentarne skupštine BiH Dragana Mektića – Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u sadašnjem sastavu.

U Novom danu tematiziramo i problem ilegalnih migracija čija se eskalacija očekuje na proljeće. O sve većem broju migranata na području USK-a govorit će Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća. U studiju u Sarajevu o broju migranata u BiH, zaštiti istočne granice, smještajnim kapacitetima i aktivnostima Ministarstva sigurnosti BiH, ali i drugih tijela nadležnih za problem koji BiH ne rješava već nekoliko godina govorit će pomoćnik ministra sigurnosti BiH Marijan Baotić.

U sportskom bloku govorit ćemo o fudbalu i problemima zbog korona virusa. Inter igra pred praznim stadionom, a u Francuskoj problemi zbog dolaska Juventusovih navijača na utakmicu kupa šampiona s Lionom, a riječ je oko 3.000 ljudi iz Toskane. Gost komentator je Adis Hadžić, novinar Nove BH.

Gost Novog dana je i Midhat Poturović, fotoreporter Radio Slobodne Evrope koji je dobitnik priznanja za priču o dječaku Ismailu Zulfiću na takmičenju Pictures of the Year . Premijeru predstave “Vođa” u Narodnom pozorištu Sarajevo najavljuje dramaturg Almir Imširević.

Novi dan uređuju I vode Sanela Dujković I Ivana Erić

Budite uz Novi dan u četvrtak 27. februara od 7 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad