Bursać za N1: Banjaluka nije Vučićeva ni Izetbegovićeva, pogotovo ne Dodikova

Vijesti 27. feb 202012:42 > 12:43
Dragan Bursać (N1)

"Želio bih poručiti gospodinu Dodiku da Banjaluka nije Vučićeva, ni Izetbegovićeva, a pogotovo nije Dodikova, to je grad Banjalučana, građana Bosne i Hercegovine", kaže kolumnista Dragan Bursać za N1, komentarišući navod člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da je Banjaluka više Vučićev nego Izetbegovićev grad.

Bursać je izjavu Milorada Dodika ocjenio kao nacionalističku provokaciju, dodajući da je “Dodik pun takvih provokacija, pogotovo kada kaže da Banjaluka nije bila šeher”.

Sagovornik N1 podsjeća da postoji sevdalinka u kojoj se Banjaluka naziva šeherom, te dodaje da je ona to i sada.

“Tom izjavom se pokušava uništiti suštinsko biće Banjaluke, jednog grada, kojem se Dodik istinski protivi – svojim ruralnim mentalitetom. Time ništa nije uradio već izrekao svoju frustraciju”, potcrtao je Bursać.

Na koncu, ovaj kolumnista je izrazio zabrinutost zbog nedostatka reakcije, činjenicu da veliki broj intelektualaca ne kaže ništa ili kaže-“ili kažu ne treba obraćati pažnju na njega”.

“Ako neko uništava suštinsko, pa čak i nacionalno biće jednog grada na to itekako treba reagovati”, zaključio je Dragan Bursać.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad