Brojni gosti i zanimljive teme za kraj radne sedmice u Novom danu

Vijesti 27. feb 202014:50 > 14:52
N1

Svjetska zdravstvena organizacija upozorava da poseban problem u borbi protiv koronavirusa predstavlja netačno ili lažno informisanje javnosti.

Zbog ovog je pokrenuta posebna saradnja s tehnološkim kompanijama, ali i osmišljen poseban termin “info-demija”. O ovome ali i posljednim informacijama o korna virusu na globanom nivou za N1 govori portparol svjetske zdravstvene organizacije Tarik Jašarević.

A koje su preporuke medijima i građanima, kako se ponašati, kako prepoznati pravu informaciju i kako su mediji izvještavali i izvještavaju o korona virusu. O tome za Novi dan govori istraživač Mediacentra Anida Sokol. O preporukama ljekara i spremnosti na eventualne slučajeve obolijevanja od korona virusa, govoriće doktorica Amra Junuzović – Kaljić.

Broj zaraženih korona-virusom raste i u Nemačkoj. Ministar zdravlja Jens Špan ocjenjuje da se Njemačka nalazi „pred početkom epidemije korona-virusa“. O ovoj i drugim temama u medijima na njemačkom govornom području govorimo sa kolegom Mehmedom Smajićem, sa Deutsche Wellea.

4. marta u sarajevskoj Vijećnici biće otvorena izložba ”Tikkun Olam – popravljanje svijeta”. Projekat autora Feđe Aarona Bučića i realizovan u saradnji sa umjetnicima i radionicom ”Elkana” temelji se na njegovanju kulture sjećanja, posebno uz obilježavanje 75. godišnjice Holokausta i 25. godišnjice genocida u Srebrenici. I to je tema Novog dana.

Po komentar aktuelnog u BiH u rubrici PRESS ovoga jutra idemo do Mostara. Naš gost je novinar, pisac Emil Karamatić.

Uživo smo i u Bihaću, govorimo o migrantskoj krizi u USK.

Po komentar sportskih aktuelnosti idemo do Tuzle. Sa nama će biti Mirza Kabil – sportski novinar i dobitnik priznanja ”Sportski radnik Grada Tuzla za 2019. godinu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad