OSCE učesnicima sastanka u I. Sarajevu "naglasio njihove zakonske obaveze"

Vijesti 28. feb 202013:07 > 13:11
Facebook

"Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, zajedno sa našim partnerima iz međunarodne zajednice, naglasila je šefovima nezavisnih državnih instucija njihovu zakonsku obavezu da djeluju i budu percipirani kao nepristrani i nezavisni", kazano je iz Misije OSCE-a za N1.

Podsjećamo, politički predstavnici entiteta Republika Srpska koji obavljaju dužnosti u državnim institucijama Bosne i Hercegovine nedavno su se sastali u administrativnom centru u Istočnom Sarajevu na, kako je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao, radno-konsultativnom sastanku na kojem su prisustvovali predstavnici Obavještajno-sigurnosne agencije, Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, Centralne izborne komisije i drugi.

Na adrese učesnika ovog sastanka stiglo je pismo koje potpisuju ambasador EU u BiH Johann Sattler, šefica OSCE-a u BiH ambasadorica Kathleen Kavalec i otpravnica poslova Ambasade SAD u Sarajevu Ellen Germain.

Učesnici sastanka su u pismu opometnuti da kao rukovodioci službi moraju biti nezavisni od političkog uticaja i da se klone bilo kakvih aktivnosti koje mogu da dovedu u pitanje njihovu nezavisnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad