Supruga pobjegla nakon ranjavanja, muškarac ubio sina pa sebe

Vijesti 29. feb 202012:26 > 12:32
Fena

U porodičnoj tragediji koja se dogodila jutros u porodičnoj kući u mjestu Ciljuge u blizini Živinica smrtno su stradale dvije osobe a jedna je teže povrijeđena i hospitalizirana je u UKC-u u Tuzli, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Smrtno su stradali Admir Mujčnović (33), Zijad Mujčinović (54) te je povrijeđena Zada Mujčinović.

Uviđaj na mjestu događaja obavlja dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK.

Prema prvim informacijama sa uviđaja najvjerovatnije je Zijad Mujčinović, koristeći pištolj, pucao u svoju suprugu Zadu i ranio je, ali je ona uspjela pobjeći iz kuće, te je ispalio i nekoliko hitaca u sina Admira i usmrtio ga. Nakon toga je izvršio samoubistvo.

“Trenutno ne raspolažemo informacijama o karakteru povreda Zade Mujčinović. Uviđaj je u toku i utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do ove porodične tragedije. Također, za sada ne možemo pouzdano govoriti o motivima koji su doveli do ovog događaja”, rečeno je iz Tužilaštva.

Nakon obavljanja uviđaja i dokumentovanja svih relevatnih informacija MUP TK će dostaviti Tužilaštvu izvještaj te će se poduzeti sve druge potrebne istražne radnje.