Begić demantovao Narod i Pravdu: Organizacije u Tuzli i Živinicama nikad jače

Vijesti 01. mar 202011:46 > 11:55
N1

"U ovaj politički projekat gospodina Konakovića – pretenciozno nazvan “Narod i pravda”, u Tuzlanskom kantonu uključila su se dva bivša člana DF-a iz Tuzle i Živinica koja su izbačena iz DF-a odlukom Predsjedništva stranke zbog otvorene kolaboracije sa PDA gospodina Mirsada Kukića, te nekoliko njihovih pomagaća koji su također bili pred isključenjem iz DF-a", saopćio je sinoć predsjednik KO DF u TK-u, Zlatan Begić.

“Odluka o navedenim isključenjima donesena je upravo po zahtjevima mnogobrojnih članova i aktivista DF-a iz Tuzle i Živinica koji su prepoznali destruktivno djelovanje ovih lica. 

Organizacije DF-a u Tuzli i Živinicama nikada nisu bile jače, što će se vrlo brzo pokazati, pogotovo nakon izbacivanja iz članstva navedenih osoba, osnažene novim snagama i uglednim građanima čiji ulazak i angažman u DF-u je sprečavala upravo ova mala interesna skupina sada već bivših članova iz razloga koji su javnosti u TK dobro poznati” kazao je Begić u vidu reakcije na saopćenje NiP-a u kojem se navodi

“Preporučujemo i drugim političkim subjektima da povremeno pročiste svoje vlastite redove, jer bez zdravih političkih partija ne može biti niti zdravog demokratskog društva. Demokratska fronta nastavlja svojim putem borbe za državu i građansku ideju, i u toj borbi se nećemo libiti da se, na prvom mjestu, obračunamo sa svakom osobom iz vlastitih redova koja interese države i građana pokuša da podredi vlastitim ličnim i neprihvatljivim interesima”, dodao je.

Dodajmo da je Zlatan Begić uputio demantij N1 televiziji u kojem je naveo da je “N1 TV objavila lažnu vijest o prelasku kompletnih odbora DF Živinice i DF Tuzla” u stranku Narod i pravda.

Riječ je o saopćenju koje je proslijedila stranka Narod i pravda poslije jučerašnje tribine u kojem se navodi upravo da su “odbori DF Tuzla i Živinice prešli u NiP”, te je kao i takvo objavljeno.

Originalno saopćenje, koje je proslijeđeno medijima, je objavljeno na linku OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad