Akcija Federalne uprave policije, uhapšene tri osobe

Vijesti 02. mar 202011:58 > 12:02
Ilustracija/FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije su jučer, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog Kantona, uhapsili tri osobe inicijala V. P. (1964.), D. S. (1986.) iz Mostara i Z. K. (1975.) iz Stoca, vezano za krivično djelo "Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga". Osoba inicijala V. P. se takođe sumnjiči za krivično djelo "Navođenje na prostituciju".

Za licem D. S. na snazi je bila centralna potraga raspisana na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru zbog kričnog djela “Ugrožavanje sigurnosti”. Navedena osoba je predata na dalju nadležnost sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi vozila i ugostiteljskog objekta, dok su još uvijek u toku pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na području gradova Mostar i Stolac.

Do sada je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto cca. 1,5 kilogram materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”, određena količina zeljste materije koja asocira na opojnu drogu „Cannabis Sativa L“, te drugi predmeti traženi naredbom Suda, a koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelom.

Uhapšene osobe će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalju Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Značajnu podršku u provođenju ovih aktivnosti pružila je Obavještajno sigurnosna agencija BiH, dok su asistenciju pružali su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ovih aktivnosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad