Šepić: Promjena nabolje niti za SDA, a nažalost ni za BiH neće biti

Vijesti 03. mar 202007:50 > 07:53
N1

Nekadašnji predsednik Asocijacije mladih SDA, član Predsedništva stranke, direktor Političke akademije i jedan od potpredsjednika stranke Senad Šepić komentarisao je posljednja dešavanja u SDA. Danas predsjednik Nezavisnog bloka kazao je "da bi bar prividno smirili situaciju i pokušali očuvati većinu i preuzeti Vladu KS", iz SDA su najavili ostavku Asima Sarajlića.

“A niko od njih, ni jedna, ni druga strana nema mrve hrabrosti da uperi prstom u pravog krivca za sve ovo, a to je predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je svu ovu priču i koncipirao na način da izbori u Sarajevu ustoliče njegovu suprugu za formalnu potpredsjednicu Kantonalnog odbora, a ustvari suštinsku šeficu SDA u Sarajevu. To svi u SDA znaju, potiho u kulorima spomenu, ali niko nema kičme to javno Bakiru reći”, naveo je Šepić.

“I zato nikakve fiktivne ostavke Sarajlića, raznih Čampara ili Zvizdića ništa suštinski ne mijenjaju u SDA, pogotovo ne u BiH, dok je na čelu stranke i upravlja procesima u državi bračni par Bakir i Sebija Izetbegović. A poznavajući profil i karaktere ovih ljudi s obje strane, uvjeren sam da niko od njih neće preći Izetbegovićevih crvenu liniju. Nešto iz ovoga hoće sebi personalno ušićariti, ali promjena nabolje niti za SDA, a nažalost ni za BiH neće biti. Do oktobra. A tada, ide veće raspakivanje i otvara se nova stranica za našu zemlju”, poručio je Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad