Teško povrijeđen šestogodišnji dječak kod Srebrenika

Vijesti 11. maj 201510:12 > 10:15
morgueFile

Šestogodišnji dječak iz Brezja teško je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnom putu u mjestu Gornja Tinja kod Srebrenika, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Dječaka je, dok je išao pješice, udario automobil “Golf 4” za čijim je upravljačem bila tridesetpetogodišnja R.M. iz Tinje.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u Stanici hitne pomoći u Srebreniku dječak je upućen na Odjeljenje ortopedije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Policija je izvršila uviđaj i radi na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode koja se dogodila jučer oko 17:10 sati.

Osamdesetdevetogodišnji muškarac čiji su inicijali N.B. iz Gornjeg Lukavca kod Gradačca, povrijeđen je u saobraćajnoj nezgodi kada je upravljajući automobilom “jugo koral” sletio s lokalnog puta u mjestu Gornji Lukavac.  
N.B. je s povredama koje je zadobio u ovoj saobraćajnoj nezgodi sam došao u Dom zdravlja Gradačac radi ukazivanja ljekarske pomoći, odakle je prevezen na Odjeljenje hirurgije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, gdje se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda, ali je zadržan na liječenju.  

Policija je izvršila uviđaj i radi na dokumentovanju ove nezgode.  

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 časa dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice teže povrijeđeno, dok se za dva lica ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.