Osmanović uoči Kolegija SDA: Jeste malo komplicirano

Vijesti 03. mar 202015:21 > 15:27
N1

Prije početka Kolegija Stranke demokratske akcije javnosti se obratio potpredsjednik ove stranke Adil Osmanović koji je pozvao na političku odgovornost.

“Tražimo od istražnog organa da uradi svoje, a vidjećemo kakav će stav zauzeti danas Kolegij SDA koji sačinjavaju potpredsjednici SDA, generalni sekretar i predsjednik Glavnog odbora SDA”, rekao je on.

Govoreći o prihvatanju ostavke potpredsjednika SDA i predsjednika Kadrovske komisije Asima Sarajlića, Osmanović je kazao da sve zavisi od toga kakvu vrstu ostavke je Sarajlić podnio:

“Nisam vidio kako je napisana, je li neopoziva, ono jeste malo komplicirano, trebalo bi ili Glavni odobr ili Kongres. Pretpostavljam ako je neopoziva da će ili Predsjedništvo ili Glavni odbor primiti k znanju.”

Sarajlić je ostavku na sve funkcije u stranci podnio nakon pojavljivanja audio snimka u vezi sa kupovinom glasova, čiji je i sam akter.

Na pitanje da li će i ostali akteri kompromitujućeg audio snimka snositi odgovornost, Osmanović je kazao da će njegov stav biti onaj koji zauzme Kolegij SDA.

Sjednica ovog Kolegija počela je danas u 15.00 sati, a glavna tema je upravo Asim Sarajlić i sporni audio snimak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad