Čampara: Pozdravljam odluku Sarajlića, postupio je ispravno

Vijesti 03. mar 202018:07 > 18:08
N1

Rekao sam da neću glasati za kandidate za ministre Senada Hasanspahića i Emira Hadžihafizbegovića. To uopšte nije persionaliziranje. Oni su se pojavili u tim kompromitirajućim snimcima i smatrao sam, kao i kolege iz drugih stranaka, da ih ne možemo podržati. To ne bi bilo dobro za SDA da su ostali, kazao je za N1 Aljoša Čampara, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

Čampara je pozdravio odluku Asima Sarajlića da podnese neopozivu ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije.

VEZANa VIJEST

“Sarajlić nije ostavio mogućnost da se njegova ostavka povuče i ja mu čestitam. Vidjet ćemo šta će organi SDA dalje raditi, s obzirom na ovu situaciju. Njegova ostavka je sasvim normalan čin i on je postupio ispravno”, zaključio je Čampara.

Zastupnik SDA u Skupštini KS je naglasio kako se “stvari ne smiju generalizovati”.

“Ovo je bio šok za bh. javnost, ali u SDA ima jako mnogo poštenih ljudi, koji se bore za interese države. Mi ćemo izaći iz ove krize, ali je bitno donijeti odluke hladne glave i da se ovakve stvari ne ponavljaju”, naglasio je Čampara.

On je odbacio optužbe predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića koji je kazao da je mandatar Mario Nenadić pristao da bude čovjek sistema.

“Opozicija uvijek kritizira. I mi smo, kada smo bili opozicija, kritizirali njihove ministre. Smatram da svakoj vladi treba dati minimum 100 dana. Ima jako stručnih ministara i očekujem da ćemo vidjeti rezultate nakon 100 prvih dana”, kazao je na kraju Aljoša Čampara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad