SDP: Jedan od najvećih zdravstvenih izazova u savremenoj istoriji BiH

Vijesti 05. mar 202010:14 > 10:18
REUTERS/Dado Ruvic/File Photo

Povodom prijavljivanja prvog slučaja zaražavanja korona virusom u Bosni i Hercegovini, Socijaldemokratska partija BiH poziva sve institucije i organe na maksimalnu mobilizaciju i ozbiljnost u suočavanju sa ovom prijetnjom.

Pozvali su sve učesnike javnog i političkog života da po strani ostave dnevnopolitičke sukobe i politikantstvo, te da se kao društvo zajedničkim snagama suočimo sa “jednim od najvećih zdravstvenih izazova u savremenoj historiji Bosne i Hercegovine.”

“Jedino koordiniranim, sinhronizovanim djelovanjem i saradnjom svih relevantnih institucija u državi se možemo efikasno uhvatiti u koštac sa novom prijetnjom koja žrtve ne bira po entitetskoj liniji, kao ni po etničkoj ili političkoj pripadnosti. Očekujemo da Vijeće ministara BiH preuzme aktivnosti koordiniranja odgovora na novonastalu situaciju na nacionalnoj razini, a da nadležni organi i institucije u oblasti zdravstva hitno sačine plan i strategiju djelovanja i suzbijanja epidemije”, saopšteno je iz SDP-a.

Stava su da je trenutno nužno ulaganje dodatnog zajedničkog napora na edukaciji stanovništva i definisanju mjera kontrole i prevencije širenja virusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad