"Ko je Bosić da optužuje Dodika za dolazak korona virusa u RS"

Vijesti 05. mar 202015:58 > 15:59
N1

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Sanja Vulić izjavila je danas da član SDS-a Mladen Bosić nema ni kredibilitet, niti bilo kakvih zasluga iza sebe da bi mogao komentarisati nekoga ko je dobio više od 300.000 glasova građana Republike Srpske.

“Iznenađujuće je ko se sve usudi da komentariše rad, kako Milorada Dodika, tako i samog SNSD-a. Za nas koji smo kraće na političkoj sceni pravo je pitanje – ko je Mladen Bosić. Nemojte misliti da ne znam ko je on, ali nije neko ko ima kredibilitet”, naglasila je Vulić.

Ona je istakla da su sve optužbe Bosića, počev od migrantske krize, apsurdne.

“Svi znamo da su migranti počeli dolaziti na područje BiH onog trenutka kada je SDS bio vlast na nivou BiH i kada je njihov kadar Dragan Mektić govorio da je ‘sve u redu’ i da ‘nema razloga za strah'”, dodala je Vulić.

Kada je riječ o imenovanju Mlađena Božovića za ministra za izbjeglice i ljudska prava u Savjetu ministara, a o čemu je Bosić danas govorio novinarima u Brčkom, Vulić je rekla da se to nije desilo zbog recidiva ljubavi SDS-a i SDA i da još postoji nezvanična koalicija SDA-SDS-PDP i da je to svima jasno.

“Nije tačno da Dodik i SNSD ne zastupaju interese Srba. Mi ne zastupamo interese pojedinaca, jer nam je na prvom mjestu uvijek bila Republika Srpska i interesi naših građana, prvenstveno zbog onih koji su dali živote za RS. Dodik vodi odgovornu politiku jer vodi brigu o svojim ljudima, Republici Srpskoj i njenim granicama”, poručila je Vulić.

Ona je naglasila da joj nije prihvatljivo da komentariše izjave nekoga poput Mladena Bosića ko “nije ni do malog prsta SNSD-u, a kamoli lideru kakav je Dodik”.

“Neko poput Bosića da se nađe da komentariše kako je Dodik kriv zato što je virus korona došao u Republiku Srpsku je nevjerovatno. Zar je Dodik toliko moćan da je kriv i zato što je ovaj virus došao u Republiku Srpsku ili da osmisli virus koji je zavladao cijelim svijetom. Lideri opozicije su nezreli i pokazuju koliko nisu dorasli interesu Republike Srpske i njenoj budućnosti i u tom pogledu nisu dorasli Dodiku koji nema konkurenciju, ni premca i sigurna sam da ćemo vladati još dugi niz godina, kao i da će Dodik imati podršku građana kao i do sada ako ne i veću”, kaže Vulić.

Ona je poručila da je ljudima poput Bosića bolje da se ni ne javljaju.

“Bosić je došao u Dom naroda Parlamenta BiH samo zato što je bio predsjednik stranke i tako sebi osigurao mjesto. On nema hrabrosti da se pojavi na izbornoj listi, jer zna da ni bi dobio povjerenje građana, niti da prizna da u njegovoj kući stvari ne funkcionšu, s obzriom da cijela javnost zna šta se desilo sa SDS-om u Brčkom. Neću koristiti onu narodnu, ali naši građani najbolje znaju ko najčešće priča o poštenju”, navela je Vulić.

Ona je naglasila da za razliku od Bosića, svi koraci koje sprovodi Dodik i SNSD jesu u interesu ovog bh. entiteta i građani.

“Sve što se blokira od SDA isključivo je posljedica ljubavi te stranke i SDS-a. SDA ne može imenovati podobne Srbe kao što je bilo u periodu kada je SDS bio vlast. Dodik ne može biti ucijenjen, niti drhtati pred stranim diplomatama i ambasadorima, dok se Bosić boji svoje sjenke”, rekla je Vulić.

Ona kaže da SDS-u i SDA ne odgovara stav i odlučnost Dodika i SNSD-a, ali to nije ni važno, jer je važno da građani vjeruju i Dodiku i SNSD-u.

Kada je riječ o Mići Mićiću i Gradskom odboru SDS-a Bijeljina, Vulić je izrazila uvjerenje da će Bijeljina doživjeti procvat njegovim dolaskom u SNSD.

“Poznata nam je informacija da vrh SDS-a ima pritiske iz susjednih zemalja da ne istjera Mićića iz stranke, a da toga nije sigurno bi drugačije uradili”, zaključila je Vulić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad