Crvena linija o migrantskoj krizi

Vijesti 06. mar 202006:57 > 07:02
N1

Srbija neće biti "parking za migrante", a ako bude bilo potrebno sposobni smo da u potpunosti zatvorimo granicu, za sada to nije slučaj- poruka je predsjednika Srbije povodom migrantske krize.

Bosna i Hercegovina nije spremna za novi migrantski talas, bezbjednost BH građana nam je na prvom mjestu, pa tek onda migranata, što uključuje i vojsku na granicama – poruka je ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, sa čim se ne slaže član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Razmatramo sve opcije, uključujući i slanje vojske na granicu, sve zavisi da li će Grčka i Bugarska granica ostati neporozne – poruka je premijera Hrvatske.

Da li su zemlje regiona spremne za novi migrantski talas? Da li je slanje vojske na granicu moguće i koja bi bila njena ovlašćenja?

Koja je briselska poruka Ankari, ali i zemljama regije?

Da li će se ponoviti 2015. godina?

O spremnosti zemalja regije za novi migrantski talas u Crvenoj liniji govore Terezija Gras iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, Svetlana Palić iz Komesarijata za izbjeglice Republike Srbije i Murveta Džaferović iz Ministarstva sigurnosti BIH.

Autorka i voditeljka Crvene linije je Marina Fratucan.

Emisija je na programu u petak u 20 sati, samo na N1 televiziji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad